N1 Beograd 25.06.2020.

http://rs.n1info.com/Vesti/a613440/Mihajlovic-Jedino-iznenadjenje-trenutak-objavljivanja-vesti-o-optuznici.html

Novinar Milivoje Mihajlović izjavio je u emisiji Studio N1 Live da je „iznenađen što je vest o optužnici protiv Hašima Tačija i Kadrija Veseljija objavljena tri dana pred taj famozni sastanak u Beloj kući, koji je najavljen kao istorijski“. „Zašto baš sada, to je zapravo rečenica koja je prva pratilja svake teorije zavere. Ako gledamo posledice, došlo je do otkazivanja tog Grenelovog šoua u Beloj kući, prištinska delegacija se tamo neće pojaviti“, kaže on.

Govoreći o optužnici protiv Hašima Tačija i Kadrija Veseljija, kaže da je iznenađen trenutkom objavljivanja vesti.

„Iznenađen sam jer je to objavljeno tri dana pred taj famozni sastanak u Beloj kući, koji je najavljen kao istorijski. I to je jedino iznenađenje. Zašto baš sada, to je zapravo rečenica koja je prva pratilja svake teorije zavere. Ako gledamo posledice, došlo je do otkazivanja tog Grenelovog šoua u Beloj kući, prištinska delegacija se tamo neće pojaviti“, kaže on.

Prema njegovim rečima, ovo je godina „propuštenih šansi da se nešto ozbiljno u dijalogu dogodi“.

„Prva teorija je da je to objavljeno da bi se sprečio dijalog u Beloj kući, a druga da se Nemačka na taj način osvetila Tačiju što je smenio njihovog igrača Aljbina Kurtija“, kaže Mihajlović.

Mišljenja je da je Tači od početka pregovora insistirao na tome da svako rešenje uključi i njegovu amnestiju.

„Da bude pošteđen tog mača koji je iz suda u Hagu visio nad njegovom glavom. Moguće i da je podizanje optužnice pokušaj da se opere Hašim Tači, setimo se šta je bilo sa Haradinajem“, kaže Mihajlović.

Dodaje da će ovo oslabiti Hotijevu vladu, „jer je Tači stožer te vlade“.

„Sve to ukazuje na to da ćemo imati dosta nemirno leto kada je u pitanju Kosovo“, kaže.

Misli da je „Grenelova priča zapravo pokušaj davanja veštačkog disanja Briselskom sporazumu“.

„On je majstor da napravi paradu od svega. Mislim da je i taj sastanak koji je francuski predsednik zakazao, i to je neka šansa da se da taj neki impuls Briselskom sporazumu“, kaže on.