Rënia e Murit të Berlinit simbolizonte për rajonin e Balkanit Perëndimor shpresën për më shumë liri, barazi, demokraci dhe zhvillim; për hapjen ndaj botës dhe për rrëzimin përfundimtar të mureve që ndanin popujt. Po sot, tridhjetë vjet më vonë, ku gjendet rajoni nga kjo perspektivë?